Řídil se heslem, že v jednoduchosti je krása: dort vyhlíží velmi nenápadně, korpus ze šlehaného čokoládového těsta pokrývá silná čokoládová poleva, pod níž se skrývá vrstva meruňkové marmelády. Jedinou ozdobou je šlehačka, a právě tato hnědo-bílá barevná kombinace spolu se sladkokyselou chutí povyšuje Sachrův dort na výjimečnou dobrotu. Sacher na svém vynálezu postavil budoucnost celé rodiny. V centru Vídně otevřel obchod s pochoutkami, mezi nimiž dort zaujímal výsadní postavení. V podnikatelských šlépějích Franze Sachera pokračoval jeho syn Eduard, jenž nastoupil do rodinné firmy po návratu z praxe v Londýně a Paříži. Nejprve otevřel v Doblingu hostinec. Jméno získal zřízením restaurace a luxusního občerstvení v paláci, který postavila vídeňská bankéřská společnost…
Úplné znění článku naleznete v tištěné podobě časopisu Země světa č. 10/2004
Další informace o Rakousku naleznet zde: http://www.sopka.cz