Předávání zkušeností
Pouť nápoje králů od květu až po příslovečné staré dobré víno je opěvována v básních i písničkách stejně tak jako lidský život. Poetický proces je výsledkem staletých zkušeností a usilovné práce našich vinařů. Jejich víno se nejprve narodí na vinici, kde zraje pod paprsky slunce a čerpá ze země vůni i neopakovatelnou chuť a záři jižní Moravy.
Vinobraní je pravým časem na odzrnění a vylisování sladkého moštu. Poté nadchází bouřlivé chvíle horkého kvašení burčáku, který dá vzniknout výtečnému mladému vínu. To už rozvine své chuťové a aromatické rysy. Vinař ho čistí, kvasinky klesají ke dnu a pozvolna uniká kysličník uhličitý. V tu chvíli přicházejí ke slovu zkušenosti a znalosti vinaře, který víno školí. Víno se stočí do čistých demižonů, filtruje se, míchá a vinař provádí svá tajná kouzla, aby dosáhl správné a jedinečné chuti. Teď už víno dospívá. Je zkoumáno, ochutnáváno, hodnoceno, jako při opravdové zkoušce dospělosti. Následuje už jen naplnění do lahví a krásná viněta na závěr…