Jídlo a gastronomie – to je ve Španělsku za všech okolností velmi populární téma. I při cestování zařazují Španělé do hlavních zážitků návštěvu té či oné restaurace a raději nestihnou vstup do nějaké památky, než by si odpustili dobré jídlo. Žádné hlavní jídlo by se nemělo odbýt jen tak narychlo. Pokud se dostanou do časové tísně a jsou nuceni vynechat třeba oběd, o to víc si pak vychutnají večeři, nebo naopak. Jí se vždycky v co největší skupině a sezení nad menu o několika chodech trvá minimálně hodinu. I polední pauzy v podnicích bývají delší, aby si zaměstnanci stihli zajet domů a najíst se v kruhu rodinném nebo s přáteli…
Úplné znění článku naleznete v tištěné podobě časopisu Země světa č. 12/2006
Další informace o Španělsku naleznet zde: http://www.sopka.cz
Jana Chomátová