Rozděl a jódluj

Léto, zakonzervované spolu s voňavými alpskými bylinami v sýrové hmotě, je definitivně pryč. Ještě v poledne si slunce jen těžko hledá cestu na dno hlubokého údolí. Farmáři se zahřívají vínem, ke kterému, jak jinak, přikusují sýr, jódluje se a cvakají fotoaparáty. „Justistalští“ posedávají na nejrůznějších povozech, vyhrávají na harmoniku, drnkají na kytaru nebo jen tak plkají. Ti, kteří žádné mléko nedodali, ale rádi by si taky něco odnesli, okukují stánky a provizorní prodejny, kde si mohou nejrůznější sýry za relativně slušný peníz zakoupit…

Úplné znění článku naleznete v tištěné podobě časopisu Země světa č. 4/2007

Další informace o Švýcarsku naleznet zde: http://www.sopka.cz

Renata Haffaf